Algoritmer inställda på att förskjuta konstitutionen

Bild: Ted Mielczarek / Flickr
Vänligen dela denna berättelse!
Satire påpekar chockerande att samhället alltmer drivs av algoritmer istället för av rättsstatsprincipen och medborgarrättigheterna enligt konstitutionen. Medborgarna måste stoppa detta innan det är helt inbäddat i vårt samhälle. ⁃ TN Editor

Kommentar från Aldous Huxley

För de för okunniga eller för fulla av kognitiv dissonans här är en kort förståelse för dig ..

Det är lördag morgon och jag gillar att vakna tidigt så jag hade ställt in min iPhone-larm för att väcka mig på 5am. (Apple vet nu vilken tid jag vaknade). Jag tar tag i min iPhone och går till köket och sätter på kaffebryggaren (den informerar trådlöst flera andra köksapparater, Alexa och min iPhone anger det också). Jag öppnar kylen (den skickar en signal till andra köksapparater och min iPhone) och tar tag i några saker. Yoghurt, apelsinjuice, några blåbär. När jag stängde kylskåpsdörren lästes RFID-signalen på paketen jag tog ut av kylen så att den vet vad som togs bort och vid vilken tidpunkt. Nu vet apple och andra, med nära säkerhet vem som var uppe, gnuggade i kylen och vad de tog ut. (Ok, jag tror att du får poängen med "frukost i ny tid" så låt oss gå vidare.)

Jag går till garderoben och tar tag i blå jeans med ett knäppskodbälte. Var och en har en RFID från detaljhandelsplatsen jag köpte liksom mina städare som placerade en mycket liten RFID-streckkod på varje plagg för spårningsändamål. Båda dessa signaler spåras av min iPhone, wifi-signaler, köksapparater etc. Köksapparaterna snurrar fortfarande på mig så att de kan sälja min information om spårning av aktiviteter till andra återförsäljare. Verkar om du köpte en mikrovågsugn för hundratals dollar bör du få en enorm rabatt om de informerade dig om att de skulle spionera på dig och sälja din aktivitet eller åtminstone erbjuda ett val utan spionering. Verkar varje sak jag köper, med Mina hårt tjänade pengar, tjänar nu pengar AV MIG. Men jag tappar.

Hur som helst, jag går ut i källaren och varje dörr har en sensor från min hemsäkerhet. Den kan spåra varje dörr som öppnas och infraröd rörelse. Det spårar mig via dörröppningar som går till källaren och rörelsessensorn följer mina varje rörelse. Jag öppnar min kassaskåp och tar min pistol och går mot mitt fordon. Med kylen, mikrovågsugn, kaffebryggare, dörrar och rörelsessensorer, iPhone, Alexa och många andra saker som nu spårar mig, blir min bil nu involverad. Den handsfree delen av mitt underhållningssystem känner igen mig och min röst. Bilen startar och den lilla svarta rutan, GPS, telefonsystemet är på mig som en blodhund. Jag spåras till varje plats jag går, varje trafik signal kamera och varje ljus jag stannar på. Varje låt jag lyssnar också, oavsett om det är sorgligt eller optimistiskt, betecknas, sparas, loggas. Jag passerar nära företag och all min information delas med dem och till sina egna säkerhetskameror. Ändå, här tänker jag att ingen vet var jag är, vart jag ska, vad jag lyssnar på, vad jag tänker eller vad jag håller på att göra. Jag tyckte verkligen om min helg och ser fram emot att spendera kvalitetstid med min fru och barn.

Under den senaste veckan, en stressande vecka vid det, behövde jag lite ganska avkopplande skogstid. Jag hade bestämt mig för en kort vandring. Jag hade tagit med min pistol för att det var coyote-parningssäsong och de kan bli aggressiva. När jag körde ner på den nästan övergivna landsvägen ser jag blå lampor i min bakspegel. Jag drar över. En högtalare kommer på och kräver att jag kastar pistolen ur bilen och går långsamt ut. Jag har inte gjort någonting fel och förstår inte och vill verkligen inte skrapa upp min $ 7,500 .22 nästan rostiga revolver. Jag har ett tillstånd och är inte ett hot. Så jag bestämde mig för att öppna dörren och det sista jag minns innan jag blev skjuten till döds var högt.

Den efterföljande utredningen och mediernas berättelse var att de "visste" att jag hade en stressande vecka och planerade på att skada, någon eller mig själv. Att jag valde att "dö av polis" istället. Även om den söta anteckningen som jag hade lämnat min fru och barn om att jag gick på vandring och kommer att ta med min revolver bara för att coyoter var i överflöd sedan jaget var förbjudet och hur mycket jag älskade dem och såg fram emot att plocka upp dem på några få timmar att gå till den lokala mässan. Tja, det var allt utom ignoreras och förklarades bort. Det passade inte berättelsen att vapen är onda och att människor som äger dem har dem eller till och med gillar dem är gränsen instabila på ett minimum.

Det som ingen frågade är hur "visste tjänstemannen" att jag hade en pistol? "Varför" ansåg officeren att jag var ett hot på den tiden på grund av en stressande vecka? Bland alla andra frågor alls.

Det spelade ingen roll, jag var död, min familj förlorade, barnens liv förändrades för evigt och mitt rykte som ett vapen som är galen man kommer för evigt att följa min familj och påverka dem negativt tills de dör. När andra ser det här exemplet kommer de alla, som rang och fil, att stelna upp och tå efter linjen för efterlevnad för att de verkligen inte vill ha en liknande situation eller ett resultat eftersom de alla inifrån inser att de spåras men de ignorerar det för Clash of Clans är bara så beroendeframkallande och ger dig något att göra under 38 sekunder du måste vara ensam offentligt medan du väntar på vänner att parkera sin bil.

Välkommen till ditt nya liv och ditt land som kontrolleras av algoritmer kontra konstitutionen. Hoppas att du verkligen får en full mun av det, så faktiskt gör det dig sjuk. Du förtjänar allt.

Läs hela historien här ...

Prenumerera
Meddela om
gäst
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Visa alla kommentarer